Честитка од претседателот Иванов по повод реизборот на г. Борут Пахор на функцијата Претседател
Понеделник, 13 Ноември 2017   

PRM_portret_novПретседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, упати честитка до г. Борут Пахор по повод реизборот на функцијата претседател на Република Словенија.

Почитуван господине Претседателe,

Mи причинува особена чест и големо задоволство да Ви го честитам реизборот на функцијата претседател на Република Словенија и да Ви упатам најискрени желби за натамошно успешно извршување на оваа одговорна функција.

Сакам и во оваа пригода да искажам задоволство од развојот на односите и соработката меѓу нашите две држави. Истовремено ценам дека постои потенцијал за уште поплодна соработка, кој со заемен ангажман може да се искористи.

Убеден сум дека Република Словенија знае да ги цени напорите и постигнувањата на Република Македонија во процесот на нејзиното интегрирање во НАТО и во Европската Унија, и верувам дека поддршката од Вашата земја за соодветна валоризација на тие постигнувања и натаму ќе продолжи.

Со такво убедување и со искрени желби за Ваша натамошна успешна работа, лична среќа и добро здравје, Ви ги упатувам, почитуван колега, изразите на моето највисоко почитување.

д-р Ѓорге Иванов

  Back<<Назад