Претседателот Иванов се сретна со Вселенскиот патријарх Вартоломеј
Недела, 18 Октомври 2009   

Претседателот Иванов по средбата истакна дека Вселенскиот патријарх бил заинтересиран за ситуацијата во Македонија, но и информиран за состојбите во регионот. Претседателот Иванов на Вартоломеј му врачи покана да учествува на Втората светска конферецнија за дијалог меѓу религиите, што во мај идната година ќе се одржи во Охрид. - На неговата светост му подарив книга од првата конференција, со сите пораки на повеќе од 250-те учесници на собирот од целиот свет.

  Back<<Назад