Предавачи и теми

На Школата за млади лидери, што по деветти пат се одржa од 20 до 31 август 2018 година во Струга, гостуваа врвни предавачи, кои ги пренесoa своите знаења, вештини и искуства во насока на поттикнување на лидерските капацитети кај младите.

На свеченото отворање на Школата, традиционално, свое обраќање имаше Претседателот на Република Македонија, Н.Е. д-р Ѓорге Иванов.


ПРЕДАВАЧИ И ТЕМИ НА ШКОЛАТА ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ 2018


1. Н.Е. г.Валдис Затлерс, Поранешен претседател на Република Латвија

2. г-ѓа Ирена Чаушеска Никол, Основач и Директор на New Man's Business Accelerator
- Панел дискусија: Редефинирање на лидерството за дигиталната ера

3. г-ѓа Марија Јелиќ, Претседател на Мрежата за бизнис развој во Србија
- Панел дискусија: Редефинирање на лидерството за дигиталната ера

4. г. Александар Кржаловски, Прв извршен директор на МЦМС
- Панел дискусија: Редефинирање на лидерството за дигиталната ера

5. г. Илија Вучков, Претседател на Euro Macedonian KIC Emkice и иницијатор на првиот регионален EU Funding Accelerator and Academy
- Панел дискусија: Редефинирање на лидерството за дигиталната ера

6. г. Дејвид Голдсмит, ко-основач и претседател на Голдсмит Организација и еден од водечките светски бизнис предвидувачи и експерт за менаџирање лидерство
- Платени за да МИСЛАТ: Докажан процес за стратегизирање и 12-те дневни активности на сите лидери
- Победување во 21-виот век
- Редефинирање на вашата иднина
- Извлекување на максимумот од СИТЕ

7. г. Ацо Момчиловиќ, психолог, HR експерт, претседател на МБА Хрватска
- HR перспектива за развој на лидерство и стартап

8. Г. Штефан Петер, Претседател на Извршниот Одбор на ЕВН Македонија

9. г-ѓа Ива Јанковиќ, генерален директор на Бетахаус, Берлин

- Зошто Берлин е Мека на претприемачкиот дух и што можеш да научиш од него

10. г. Исмаил Хазнедар, Претседател на Gain Global, Истанбул
- Интеркултурно лидерство

11. г. Зоран Костовски и г. Ранко Безар, МОТИВА менаџмент консалтинг,образовен и тренинг центар
- Комуникациски вештини кои секој лидер треба да ги совлада за да изгради доверба
- Водејќи тимови кон промени
- Презентирај, убеди, изврши: презентациски вештини за лидери

12. Хозе Антонио Моралес, Перу
- Развој на бизниси со социјален импакт

13. г-ѓа Снежана Зивчевска – Сталперс, Менаџер на проекти во IBM
- Дигитална лидерка

14. г. Орфи Лионор, консултант за старт ап и развој и иновации, фасилитатор, тренер
- Развој, вештини и алатки за хакирање на старт ап

15. Др. Рашела Мизрахи, Бар Илах Универзитет, Израел
- Внатрешното патување кон успехот, цена и вредност

16. Д-р Разие Невзат, Координатор на Одделот за социјални медиуми и дигитален маркетинг и предавач за маркетинг на социјални медиуми и брендирање на Факултетот за комуникации и медиумски студии, Источен Медитеран Универзитет
- Што прават социјалните медиуми за вашиот бизнис?

17. г. Озгур Торт, главен извршен директор на MIGROS Group
- Основата на лидерството

18. г-ѓа Пинар Ајваз Арикан, Генерален директор на Turkish Airlines во Скопје
- Интеркултурно лидерство

19. г. Лука Гнан, професор по организациско однесување и менаџмент, Универзитет Тор Вергата во Рим
- Водење на семејни компании и општествен развој

20. г.Бајбарс Алтунташ, Претседател на Инвестициониот форум за светски бизнис ангели
- Креативни бизниси за општествени движења

21. г. Веле Самак, лидер во развој на бизнис стратегии со докажани резултати во компании од Fortune 100, јавниот сектор и стартапи
- Стратегиско планирање

22. г.Дејвид Бекет, TEDx тренер, автор на "Pitch to Win"

23. г. Дејвид Батстон, Основач и партнер за управување на повеќе компании, Професор по претприемништво и иновации, Универзитет на Сан Франциско школа за менаџмент
- Креативни бизниси за општествени движења

24. г. Сани Шенер, Извршен директор на ТАВ аеродроми

Учесниците на 9. Школа за млади лидери, што по иницијатива на претседателот Ѓорге Иванов се одржa од 20 до 31 август во Струга, посетија три македонски компании, лоцирани во Прилел. Станува збор за компаниите Комфи Ангел, Микросам и Витаминка. Пред учесниците на Школата за млади лидери одблиску беше претставена тековната работа на овие три македонски компании, технолошките и производствените практики, историјатот на компаниите, како и плановите за нивно идно делување.

Презентација на 9. Школа за млади лидери одржаа претходни учесници на Школата за млади лидери и сегашни членови на Ivanov School of Leaders - Alumni Association (ISLAA), кои го преставија функционирањето, делувањето и проектите на ИСЛАА.


ПРЕДАВАЧИ И ТЕМИ НА ШКОЛА ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ 2016
ПРЕДАВАЧИ И ТЕМИ НА ШКОЛА ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ 2015
ПРЕДАВАЧИ И ТЕМИ НА ШКОЛА ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ 2014
ПРЕДАВАЧИ И ТЕМИ НА ШКОЛА ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ 2013
ПРЕДАВАЧИ И ТЕМИ НА ШКОЛА ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ 2012
ПРЕДАВАЧИ И ТЕМИ НА ШКОЛА ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ 2011
ПРЕДАВАЧИ И ТЕМИ НА ШКОЛА ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ 2010

 

Фото галерија

galerija-lideri

Web-BANER_2_small_3