2009 година
Претседателот Иванов со Претседателот на Република Бугарија Георги Прванов
Декември 2009
There are no translations available.

Средба со Александра Пападополу, амбасадор на Канцеларијата за врски на Република Грција во Република Македонија
Ноември 2009
There are no translations available.

Церемонија на потпишувањето на амбасадорскиот грант на САД за реставрација на Св. Богородица Перивлепта во Охрид
Октомври 2009
There are no translations available.

Претседателот Иванов на средба со конгресменот Бил Паскрел во Њу Џерси-САД
Септември 2009
There are no translations available.

Претседателот Иванов на средба со претставници на Министерството за одбрана и Генералштабот на АРМ
Август 2009
There are no translations available.

Одликување на Шарл Азнавур
Јули 2009
There are no translations available.

Претседателот Иванов во посета на Котор, Црна Гора
Јуни 2009
There are no translations available.

Средба со верските водачи во РМ
Мај 2009
There are no translations available.